Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Frank de Boer: ‘Ik zou dolblij zijn met een Bassey naast me’

Frank de Boer heeft er nog steeds vertrouwen in dat de samenwerking tussen Ajax en Calvin Bassey een succes kan worden. De Nigeriaanse mandekker kwam afgelopen zomer voor grote zak geld over van Rangers FC en overtuigt momenteel allerminst in de Johan Cruijff ArenA.

De linkspoot is aan de bal onrustiger dan je van een Ajax-verdediger zou mogen verwachten en laat verdedigend ook net wat te veel steken vallen. In de laatste periode onder Alfred Schreuder verhuisde Bassey van het hart van de verdediging naar de linkerkant. Op die positie kreeg vorige week bij het debuut van John Heitinga tegen Excelsior (1-4) Owen Wijndal de voorkeur, wat betekende dat Bassey genoegen moest nemen met een plek op de reservebank. Als invaller kwam hij tien minuten voor tijd binnen de lijnen.

De start van Bassey in Amsterdam valt tegen, maar De Boer ziet het nog altijd zitten in de fysiek sterke verdediger. “Ik denk dat hij een heel goede linker centrale verdediger is. Ik zou dolblij zijn met een Bassey naast me, want hij is zó snel. Alleen aan de bal moeten ze hem helpen. Johan Cruijff zei weleens gekscherend dat de mensen om je heen er verantwoordelijk voor zijn hoe goed je speelt. Zo moet Ajax zo’n jongen ook helpen, want Bassey heeft veel wapens”, zo vertelt De Boer in een interview met De Telegraaf.

Bassey heeft de afgelopen maanden met de nodige kritiek te maken gehad, maar ontving recentelijk ook steun uit onverwachte hoek. Willem van Hanegem gaf twee weken geleden in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de verdediger verkeerd wordt gebruikt. Centraal achterin kan hij veel beter uit de voeten dan als linkervleugelverdediger, stelde hij. “Dat is niet waar zijn kwaliteit ligt. Hij kan verdedigen en een middenvelder aanspelen, dat lukt hem wel hoor. Bassey moet in zijn kracht spelen. Kort op de spits, tegenstanders opvreten. Dat kan hij, dat zie je gewoon. Maar bij Ajax gaat het slecht en dan vinden ze vaak een zondebok.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *