Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

OPSTELLING AJAX: Wijndal in de basis, Bassey naar de bank

Ajax speelt vanmiddag in de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Excelsior. Voor John Heitinga zijn eerste wedstrijd als interim-trainer van de Amsterdammers. Hij moet voorlopig de diensten waarnemen van de ontslagen Alfred Schreuder. Owen Wijndal en Mohamed Kudus zullen in ieder geval gaan starten.

Onder de lat geen veranderingen bij Ajax. Daar staat, net zoals de afgelopen wedstrijden, de deze winter gekochte Gerónimo Rulli. In de verdediging verandert Heitinga wel iets. Op de linksbackpositie krijgt Wijndal de voorkeur boven Calvin Bassey, afgelopen zomer voor 23 miljoen euro overgekomen van Rangers. De fysiek sterke verdediger voldoet nog niet aan de verwachtingen en wordt nu naar de bank verwezen. Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber zijn de andere verdedigers.

Aan het middenveld tornt Heitinga niet. Daar valt de keuze op Steven Berguis, Davy Klaassen en Kenneth Taylor. De aanval kent wel een wijziging. Rafael van der Vaart sprak zaterdagavond de verwachting uit dat Dusan Tadic zou worden geslachtofferd, maar de aanvoerder zal gewoon aan de aftrap verschijnen. Dat geldt ook voor Steven Bergwijn, die veel misbaar maakte toen hij midweeks werd gewisseld tegen Volendam. In de spits staat niet Brian Brobbey, maar Kudus.

Ajax hoopt tegen Excelsior eindelijk weer eens een keer te winnen. De laatste zege dateert van 22 oktober, toen RKC Waalwijk met 1-4 werd verslagen. Daarna werd er verloren van PSV (1-2) en gelijkgespeeld tegen Vitesse (2-2), FC Emmen (3-3), NEC (1-1), FC Twente (0-0), Feyenoord (1-1) en FC Volendam (1-1).

Vermoedelijke opstelling: Gerónimo Rulli; Devyne Rensch, Edson Álvarez, Jurriën Timber, Owen Wijndal; Steven Berghuis, Davy Klaassen, Kenneth Taylor; Dusan Tadic, Mohammed Kudus, Steven Bergwijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *