Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

‘Daley Blind ging bij Ajax als vol chagrijn te keer’

Het gedrag van Daley Blind heeft ervoor gezorgd dat de routinier kon vertrekken bij Ajax. Hier maakt clubwatcher Freek Jansen melding van. De 32-jarige speler raakt kort voor het WK zijn basisplaats kwijt bij de Amsterdammers.

“Stoorzender is een te groot woord voor Blind, maar ze hebben bij Ajax wel gemerkt dat hij vol chagrijn tekeerging vanaf het moment dat hij wissel kwam te staan”, stelt Jansen bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Blind zou zijn ploeggenoten ook hebben benadeeld met zijn houding. “Dat was niet alleen zichtbaar op het veld, maar ook in de kleedkamer.”

Jansen vergelijkt het gedrag van Blind met de houding van diens goede vriend Davy Klaassen, die ook geregeld op de bank zit bij Ajax. “De houding van Blind en Klaassen is een wereld van verschil. Dat heeft absoluut invloed gehad op de keuze van Ajax (om het contract te ontbinden, red.). Het was niet alleen de keuze van Alfred Schreuder.”

Op het trainingskamp in Marbella begin december sprak Jansen met Schreuder over de situatie van Blind. Volgens de journalist was de oefenmeester zelfs bereid om de speelwijze van Ajax aan te passen voor Blind. “Daar heeft hij mee gespeeld. Hij heeft ook gedacht aan een ander systeem; misschien het 3-5-2-systeem van Oranje. Dat zijn allemaal afwegingen die Schreuder heeft gemaakt. Die maak je niet als je voor jezelf al hebt bepaald: streep erdoor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *