Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

‘Daley Blind staat bij Oranje niet discussie’

Daley Blind is bij Ajax zijn basisplaats verloren maar bij het Oranje van bondscoach Louis van Gaal staat hij niet discussie. In een NRC-interview spreekt hij klare taal over de gelouterde Ajacied.

“Blind heeft altijd geleverd in het Nederlands elftal. Over hem ben ik heel tevreden. Hij speelt bij Oranje ook op een heel andere positie dan bij Ajax. Ik ben er zelfs wel blij mee dat hij een beetje rust heeft gehad in aanloop naar het WK.”

In het interview spreekt Van Gaal zich ook uit over het passeren van Georginio Wijnaldum in de zomerse interlandperiode. Het deed denken aan Wesley Sneijder voorafgaand aan het WK 2014, maar dat is volgens de bondscoach ‘onvergelijkbaar’. “Dat ik eerder dit jaar besloot Wijnaldum niet te selecteren, had niets met een statement te maken. Ik hoefde ook niets uit te leggen aan de groep.”

Van Gaal legt uit: “Wijnaldum was uit vorm en speelde niet bij zijn club, Paris Saint-Germain. Aanvankelijk riep ik hem nog op, juist omdat ik zoveel vertrouwen in hem heb. Alleen hij leverde niet. Dan heeft het geen zin hem te selecteren. Maar Wijnaldum is altijd een heel volgzame en gedisciplineerde jongen geweest, terwijl Sneijder zich juist afzette.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *