Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Ajax zonder Overmars: ‘Ongelofelijk hoe snel het achteruit is gegaan’

Analist en voormalig voetballer acht PSV morgen in de kraker tegen Ajax een goede kans toe. Hij kijkt momenteel met verbazing over de ontwikkelingen in Amsterdam.

“Het is ongelofelijk hoe snel Ajax achteruit is gegaan”, zegt Vink in De Telegraaf. “Marc Overmars had echt de regie in handen. Hij was erin geslaagd om Ajax van een bedenkelijk niveau in een aantal jaar naar de subtop van Europa te krijgen. Ajax deed weer echt mee in Europa. Dat is wel erg snel veranderd en het gekke is dat er nog zeven, acht spelers in de basis zitten die het allemaal wel hebben meegemaakt.”

Vink uit zijn twijfels over het aankoopbeleid van Ajax, dat 105 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers. “Als je een speler als Calvin Bassey haalt voor 23 miljoen euro, dan moet je ‘m toch op zijn minst 23 keer bekeken hebben”, doelt hij op het feit dat de scouting naar verluidt is gepasseerd bij de komst van de Engelsman. “Als je dan ziet, dat die jongen op die positie voetballend niet meekan, dan is er ergens toch wel iets fout gegaan. Als je Lisandro Martinez, die heel sterk in de opbouw is, kwijtraakt en je haalt er Bassey voor terug, dan heb je een probleem.”

Vink ziet dat Bassey niet als eerste aanspeelpunt kan fungeren in de opbouw, omdat ‘hij in paniek raakt of de oplossing niet ziet of de bal niet tussendoor kan spelen’. Tegelijkertijd oogt de defensie van Ajax allesbehalve waterdicht. “Als RKC goed genoeg is om Ajax pijn te doen, dan kan PSV dat ook. In de eerste helft liepen ze er zo doorheen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *