Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Kritiek op Luuk de Jong: ‘Hij kan niet voetballen, dat vind ik echt’

Luuk de Jong is met zijn inbreng erg belangrijk voor PSV. Tegen Arsenal als invaller met een goal en een assist en ook gisteren tegen NEC. Toch is analist en voormalig voetballer kritisch op de aanvaller. Hij vindt namelijk dat hij niet goed kan mee voetballen.

“Als ik aan Luuk denk, denk ik: hij kan niet voetballen. Dat vind ik echt”, aldus Van der Vaart, die bij Studio Voetbal wat beelden toont van verkeerde aannames en passes tijdens het duel van zondagmiddag. “Hij moet die ballen echt voor de goal hebben. Dat is waar hij goed in is. Maar in het algemeen vind ik het matig.”

Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt dat de voormalig middenvelder De Jong op de verkeerde zaken afrekent. “Het is een specifieke spits, die anders is dan anderen. Die moet je niet beoordelen op een driedubbele schaar, maar hij kan beter koppen dan wie dan ook, maar dat wordt te weinig gezien als een kwaliteit.”

Ondanks dat Van der Vaart vraagtekens zet achter de voetballende kwaliteiten van De Jong, zou hij hem altijd meenemen naar Qatar. “Dit is waar hij het allerbeste in is”, doelend op het afgekeurde PSV-doelpunt, waarbij De Jong koppend doel trof. “Als die bal komt, is er niemand beter. Dus hij moet mee naar het WK.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *