Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Alfred Schreuder na weer een nederlaag: ‘Grote stap voorwaarts’

Ajax ging gisteren in eigen huis met 0-3 onderuit tegen Liverpool. Alweer de vierde dikke nederlaag op een rij voor de Amsterdammers in de Champions League. Toch zag trainer Alfred Schreuder een aantal positieve dingen terug.

“Het eerste half uur kunnen we ons uitstekend meten met Liverpool”, begint Schreuder. “Dit elftal heeft een veel betere eerste helft gespeeld dan op Anfield. En dat is een grote stap voorwaarts, al is het resultaat niet genoeg.” Vooral de gemiste kansen braken Ajax op volgens de coach. “We kregen twee, misschien wel drie honderd procent kansen. Die moet je maken, dat is belangrijk op dit niveau. Dan wordt een wedstrijd makkelijker.”

Toch bleek Liverpool woensdagavond een maatje te groot voor het Ajax van Schreuder. “Als je in de tweede helft ziet hoe ervaren zij het dan uitspelen, dat deed Liverpool uitstekend.” Met name bij de tegendoelpunten van Ajax leek de ploeg meer te kunnen doen. “Dat is ook zo”, beaamt Schreuder. “Bij de 0-1 weet je dat je niet in duel moet gaan als back zijnde. Of je moet er zeker van zijn dat je hem wint. Dat is gewoon onnodig en dan is er niks aan de hand in de rust.”

Ondanks de ruime nederlaag ziet Schreuder een stijgende lijn in het spel van Ajax. “Wij moeten kijken naar de ontwikkeling van het voetbal, het spel en het teamproces. In de competitie staan we er prima voor en doen we het ook verdedigend stukken beter dan op dit niveau.” Ook in de organisatie lijkt hij vooruitgang te zien. “Verdedigend hebben wij heel weinig weggegeven. We hebben het anders neergezet en dat was ook te zien”, is de trainer zelfverzekerd in aanloop naar een drukke periode. Volgende week speelt Ajax achtereenvolgend tegen Rangers in de laatste CL-wedstrijd, waarna PSV in eigen huis wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *