Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

‘Louis van Gaal gaat de fout in met Justin Bijlow’

Justin Bijlow leek de vaste eerste keeper te worden van Oranje maar inmiddels liggen de kaarten anders. Momenteel staat Remko Pasveer tussen de palen, maar als het aan trainer Arne Slot ligt dan komt daar snel verandering in.

De sluitpost krijgt donderdagavond tegen FC Midtjylland de kans om zich te bewijzen aan de bondscoach. Arne Slot was duidelijk over de doelmannendiscussie bij Oranje: “Ik ben geen bondscoach, maar ik volg het Nederlandse én internationale voetbal wel. Dan hoor ik bondscoaches altijd zeggen dat grote wedstrijden bepalend zijn. Afgelopen zondag vond ik ons duel met Twente een mooi voorbeeld. Dat was ook een grote wedstrijd en daarin keepte Justin uitstekend.”

Slot deelde complimenten uit aan zijn doelman. “Hij sleepte ons er op een cruciaal moment doorheen. Dat heb je nodig om topwedstrijden te winnen. De Europa League-partij tegen Midtjylland op een serieus niveau in Europa is voor Justin ook weer een weegmoment”, stelde Slot, die vertrouwen heeft in een uitverkiezing als Bijlow zijn niveau vast weet te houden. “Dan zal het indirecte gevolg zijn dat Justin hopelijk bij het WK weer mag aansluiten.”

De trainer kan zich ook niet vinden in de kritiek die Bijlow kreeg. “Het is voor een keeper niet ideaal om een compleet nieuw elftal voor je te krijgen. En hij heeft door tal van wisselingen in zoveel verschillende formaties gestaan. We hebben de nodige linksbacks geprobeerd, rechtsachter was het niet anders, links centraal hebben verschillende spelers gestaan. Dat draagt niet bij om de rust te vinden.”

Dat Bijlow de aanvoerdersband niet wilde, betekent niet dat hij geen leider is in de kleedkamer. “Hij is een grote persoonlijkheid en kent als geen ander de cultuur van deze club. Een band om zijn arm bepaalt bij hem niet of hij wel of geen leider is”, stelde Slot, die het penalty-moment van Santiago Giménez er nog maar eens bijhaalt.

De Mexicaanse aanvaller eiste een strafschop op terwijl Orkun Kökçü de aangewezen nemer is. Dat liet Bijlow niet zomaar gebeuren. “ustin is wel iemand die opstaat als iemand een penalty neemt die hij niet mócht nemen…”, zei Slot, wijzend op een mogelijke donderpreek van Bijlow aan het adres van zijn (nieuwe) Mexicaanse teamgenoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *