Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Feyenoord pakt uit: ‘We houden 45/50 miljoen aan transfers over’

Feyenoord heeft haar jaarcijfers gepresenteerd van het afgelopen jaar. De Rotterdammers noteren een bescheiden winst van één miljoen euro.

Vorig jaar bedroeg het eindresultaat nog een operationeel verlies van vier miljoen euro. Toch schrijft Feyenoord opnieuw geen zwarte cijfers: het nettoverlies bedraagt 4,5 miljoen euro. Dat heeft er alles mee te maken met het feit dat de grote uitgaande transfers bij de Stadionclub pas na 1 juli plaatsvonden. Daardoor zijn die bedragen niet opgenomen in de cijfers over het seizoen 2021/22.

‘In 2020-2021 stond de omzet nog onder druk als gevolg van Covid-19; het voorbije boekjaar was de groei volledig te danken aan het succes in de UEFA Europa Conference League’, schrijft Feyenoord op de clubsite. Er overheerst optimisme in De Kuip dat de trend doorbroken is dat er jaarlijks meer geld werd uitgegeven aan spelers dan dat er geld binnenkwam aan uitgaande transfers.

“De transfers van spelers als Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Fredrik Aursnes hebben na 1 juli samen bijna 70 miljoen euro opgebracht”, reageert financieel directeur Pieter Smorenburg. “Die gelden komen gespreid over meerdere jaren binnen en er gaan nog allerlei kosten en belastingen van af, maar uiteindelijk houden we daar een bedrag tussen de 45 en 50 miljoen euro aan over.”

Het overgrote deel van die bedragen is inmiddels geherinvesteerd. “Omdat we onze sportieve ambities ook dit seizoen weer willen waarmaken. Want al moest en moet voor verdere groei de financiële positie verbeteren, uiteindelijk staan onze sportieve doelen natuurlijk centraal. Nieuw sportief succes leidt immers weer tot nieuw financieel succes, zo is afgelopen zomer weer eens nadrukkelijk gebleken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *