Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

‘Grote zakenlui steken voetbalvolk dolk in de rug’

Het is geen goede ontwikkelingen dat voetbalclubs steeds minder mensen in de directie hebben met een voetbalgrond. Dit schrijft journalist Valentijn Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Hij kijkt naar de situatie bij de bond en de topclubs, en concludeert dat ‘zogenaamd grote zakenlui, die vooral neerkijken op dat voetbalvolk of ze een dolk in de rug steken’ het voor het zeggen hebben. ‘Het technisch beleid op de lange termijn raakt in de knel’, vindt de journalist.

Driessen geeft de KNVB als voorbeeld. Dat was na het aangekondigde vertrek van Nico-Jan Hoogma op zoek naar een nieuwe technische man, maar hoewel Hoogma al in november 2021 meldde de bond te gaan verlaten, is hij nog altijd niet opgevolgd. Het leidde ertoe dat ‘voetbalnobody’ Marianne van Leeuwen de keuze voor een nieuwe bondscoach kon maken. De aanstelling van Ronald Koeman lijkt zo gek niet maar, schrijft Driessen: ‘een volwassen voetbalbedrijf stelt eerst een technisch directeur aan’.

Bij Ajax signaleert Driessen een vergelijkbaar probleem sinds het vertrek van Marc Overmars. Edwin van der Sar nam sinds diens vertrek formeel de honneurs waar, en kreeg in de persoon van Maurits Hendriks een operationele directeur om hem te ontzien. ‘De machtige raad van commissarissen, die allang niet meer op de achtergrond als toezichthoudend orgaan functioneert, bestendigt de ontstane bestuursstructuur.’

Bij PSV wordt na het vertrek van John de Jong gezocht naar ‘één of twee trekpoppen zonder statutaire bevoegdheden om hoofdtrekpop Marcel Brands te assisteren op technisch vlak’, schrijft Driessen. De namen van ‘lichtgewichten’ Jordy Zuidam en Mark-Jan Fledderus, die in Eindhoven worden genoemd, trekt Driessen in twijfel. Bij Feyenoord is het niet anders, sinds Frank Arnesen (‘de slecht functionerende technisch directeur’, schrfijt Driessen) door de rvc op een zijspoor is gezet, met toestemming van algemeen directeur Dennis te Kloese.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *