Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

‘PSV in conflict over Xavi Simons’

PSV sloeg deze zomer toe door Xavi Simons definitief over te nemen van de Franse grootmacht Paris Saint-Germain. Maar eigenlijk wilde de Eindhovenaren hem voor een jaar huren.

De negentienjarige aanvallende middenvelder verbond zich tot 2027 aan de club. Als je als speler transfervrij overstapt, hoeven de clubs geen onderhandelingen te voeren – het contract loopt immers af. Toch claimen mensen in Frankrijk dat PSG nog een terugkoopclausule heeft.

Bij PSV stellen ze echter dat Simons volledig eigendom is van de club. “Bij PSV zijn ze daar heel stellig in: er is geen clausule voor PSG, dat ze hem terug kunnen kopen”, zei VI-journalist Marco Timmer. “Hij is transfervrij gekomen, maar in Frankrijk beweren mensen die het kunnen weten, dat ze nog wel grip hebben op Simons.”

PSV ontkent de geruchten. “Bij PSV zeggen ze: ‘wat een onzin, dat is niet waar'”, zei Timmer, die wel erkende dat hij niet precies wist hoe de vork in de steel zat. “Laten we John de Jong (de technisch directeur, red.) maar op zijn blauwe ogen, als ze blauw zijn, geloven. Dan heeft PSV gewoon een hele goede deal gedaan.”

Er is wel degelijk een mogelijkheid dat Simons een terugverkoopclausule in zijn contract heeft staan. Op het moment dat een speler een transfervrije overstap maakt, kan hij immers altijd de eis neer leggen om voor een bepaald bedrag naar een bepaalde club te kunnen gaan. Dat is officieel géén PSG-clausule, maar wel een clausule waar PSG gebruik van zou kunnen maken, mocht deze bestaan in het contract van Simons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *