Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Ongepast gedrag Overmars al langer bekend bij Ajax vrouwen

Daphne Koster de manager van de Ajax Vrouwen heeft een boekje opengedaan over de kwestie rondom Marc Overmars. Dit deed ze in de documentairereeks Op weg naar de top. Ze zegt dat er vanwege angst verzuimd is om eerder in te grijpen.

Het is voor het eerst in maanden dat er iemand vanuit Ajax zelf zich uitspreekt over de gebeurtenissen. Volgens Het Parool is de club nauwelijks bereid mee te werken, melden vrouwen zich niet en weigert Overmars zelf al helemaal om te praten. Koster geeft in de documentaire niet aan of zij zelf, of andere voetbalsters, ongewenste berichten ontvingen. Namen worden niet genoemd. Wel gaat ze in op de reden waarom het allemaal pas na een lange tijd is uitgekomen. “Je zegt er niets over omdat je weet, het is toch de technisch directeur en je kunt het niet hardmaken. Het zijn verhalen”, aldus Koster.

De manager gaat verder. “Je komt in een omgeving waarin veel mensen al zeggen: ‘Wat doen die vrouwen hier?’ Dan weet je ook wel: als je dit gaat aankaarten, dan is het makkelijkste dat jij eruitgaat. Er is een angst om het te melden, want dan lig je eruit. Dat zorgt er voor dat zoiets kan gedijen in een organisatie.” Overmars stapte begin februari gedwongen op als technisch directeur bij Ajax, omdat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *