Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

BREAKING: Fortuna Sittard contracteert Turkse spits Burak Yilmaz

Een daverende verrassing vandaag, Fortuna Sittard heeft namelijk de Turkse spits Burak Yilmaz weten te contracteren. Eigenaar Isitan Gün noemt het ‘een grote dag in de geschiedenis van Fortuna’.

Gün kent de geroutineerde spits al een jaar of tien. “Een paar jaar geleden opperde ik voor het eerst dat hij eigenlijk ooit voor Fortuna zou moeten spelen. Die opmerking heb ik daarna regelmatig herhaald. Gekscherend, natuurlijk. We hebben het over de toenmalige ster van het Turkse elftal, die kampioen van Frankrijk werd met Lille. Beter gezegd: die Lille persoonlijk kampioen máákte. Dus nee, voor Fortuna was hij natuurlijk geen serieuze optie”, aldus de Fortuna-eigenaar.

Het afgelopen jaar merkte Gün dat Yilmaz de optie wel degelijk overwoog. “Dit was het moment. Een paar maanden hebben we alles gedaan om hem te kunnen overtuigen. We zijn naar hem toe gegaan, hebben een paar keer met elkaar gesproken. Het was lastig, dat wisten we. Hij had andere aanbiedingen uit heel Europa. Grotere clubs, waar hij meer geld kon verdienen”, zo citeert Voetbal International de dolgelukkige Fortuna-baas.

Toch koos de spits voor Fortuna Sittard. Gün: “Hij geeft volgens mij niet om geld. Als je zijn loopbaan bekijkt, zie je dat hij het daarvoor ook niet meer hoeft te doen. Wat Burak nu vooral zocht, was stabiliteit voor zichzelf en zijn gezin. Niet ergens een kortstondig contract tekenen, maar zekerheid zoeken voor de komende jaren. En die hebben wij hem kunnen bieden. Ook plezier in voetbal, wat nog altijd zijn grote drijfveer is. Maar daarnaast kan hij zich bij ons gaan ontwikkelen in een nieuwe richting. Een andere baan, een rol op kantoor wellicht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *