Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Frenkie de Jong wordt bij Barcelona ‘misbruikt’

Analist en voormalig voetballer Jan van Halst vindt dat Frenkie de Jong bij zijn club FC Barcelona wordt misbruikt. In 2019 werd hij door de Catalaanse club voor een vermogen overgenomen van Ajax, maar imponeren kon de middenvelder er niet.

“Ik heb me gestoord aan FC Barcelona”, begint Van Halst zijn betoog bij Ziggo Sport. “Ik heb wel een beetje medelijden met Frenkie de Jong. Als je hem bij het Nederlands elftal continu ziet passen en dribbelen… Dat is de Frenkie die we kennen van Ajax. Dat hebben we bij FC Barcelona eigenlijk nauwelijks gezien”, constateert de analyticus.

Van Halst zou De Jong op een andere positie posteren. “Als je hem koopt, zet hem dan niet op deze positie. Hij wordt nu gedwongen om meer naar voren te spelen. Zet hem achterin als een soort regisseur, waar het team begint met voetballen. Als je een speler als Busquets hebt, dan moet je Frenkie op die positie zetten of hem niet eens kopen.”

De Jong was bij Ronald Koeman nog onomstreden, maar lijkt onder Xavi gezakt in de pikorde. De Jong was de laatste maanden geregeld basisspeler, maar is niet langer de eerste middenvelder die op het wedstrijdformulier wordt gezet. Manchester United hoopt hem te verleiden tot een transfer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *