Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Ajax groepshoofd in de Champions League na winst Real Madrid

Ajax zal aankomend seizoen groepshoofd zijn in de Champions League. En dit hebben ze te danken aan Real Madrid. Zij wisten beslag te leggen op de winst in dit toernooi door Liverpool gisteren te verslaan.

Eerder troefde Manchester City de ploeg van Virgil van Dijk al af in strijd om de landstitel. Tijdens de loting zijn de nummers één van de zes best geklasseerde landen in de coëfficiëntenranking groepshoofd. Bovendien nemen de winnaars van de Champions League en de Europa League plaats in pot 1. Omdat Real Madrid al kampioen van Spanje is geworden, schuift het ticket voor pot 1 door naar de nummer zeven van Europa: Nederland.

Ajax ontloopt daardoor sowieso grootmachten als Real, Paris Saint-Germain en Bayern München. Toch kunnen de Amsterdammers zich nog niet rijk rekenen. Uit pot 2 kunnen clubs als FC Barcelona, Chelsea en dus Liverpool nog uit de koker rollen. Een poule met bijvoorbeeld Inter of Borussia Dortmund uit pot 3 en Club Brugge uit pot 4 zou Ajax alsnog in een poule des doods laten starten.

Afgelopen seizoen had Ajax een relatief eenvoudige poule. De Amsterdammers werden gekoppeld aan de landskampioen van Portugal (Sporting CP) en namen het op tegen Borussia Dortmund en Besiktas. De ploeg van de vertrokken coach Erik ten Hag sloot de poulefase af zonder puntenverlies, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door Benfica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *