Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Brian Brobbey: ‘Ik wil met Ajax de Champions League in’

Brian Brobbey wil ook na de zomer graag in Amsterdam blijven voetballen. Momenteel wordt de spits gehuurd van het Duitse Leipzig. Bij die club kwam hij er amper aan te pas en mocht daarom tijdelijk terugkeren naar Amsterdam.

De rentree van Brobbey in Amsterdam in december vorig jaar was misschien wel de meest opzienbarende wintertransfer. Een paar maanden ervoor had hij Ajax immers nog transfervrij verlaten voor RB Leipzig. Daar kwam hij echter niet tot nauwelijks aan spelen toe, waardoor hij al heel snel terugkeerde in Amsterdam. Dat is een succes gebleken. Brobbey speelde tien Eredivisiewedstrijden sinds zijn rentree, waarin hij zes keer scoorde. Als het aan hem ligt, maakt hij ook volgend seizoen zijn doelpunten in dienst van Ajax.

”Volgend jaar lekker Champions League”, zei hij na afloop van de kampioenswedstrijd tegen SC Heerenveen in de catacomben van de Johan Cruijff ArenA, waarop de verslaggever vroeg of hij met Ajax het miljardenbal betreedt. ”Daar ga ik wel vanuit ja!”, reageerde de spits met een brede glimlach. Brobbey deed woensdagavond zelf ook nog een duit in het zakje: hij scoorde de 4-0. ”Ik ben heel erg blij. We zijn kampioen, dus mijn dag kan niet meer stuk. Hiervoor ben ik zeker teruggekeerd. We zijn gewoon de beste, maar dat is ook normaal toch?”

De komende tijd zal moeten blijken of Brobbey daadwerkelijk met Ajax de Champions League ingaat. Die wens is er in ieder geval ook bij de club. Begin deze week meldde Mike Verweij, clubwatcher bij De Telegraaf, nog dat Ajax ‘werk maakt’ van Brobbey. De Amsterdammers zullen mogelijk wel diep in de buidel moeten tasten. Hij heeft bij RB Leipzig namelijk nog een contract tot medio 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *