Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

‘Stiekem spelletje gespeeld door Xavi tegen Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong kent een wisselend seizoen bij FC Barcelona. En af en toe moet hij ook plaats nemen op de reservebank van de club uit Catalonie. Volgens Aad de Mos doet trainer Xavi dat als onderdeel van een psychologisch spelletje.

“Xavi is bezig met hem, om hem verder te ontwikkelen. Xavi wil dat Frenkie constant ‘aan staat’, dat hij ook constant levert en op een andere manier gaat spelen. Hij gebruikt de psychologie van Cruijff, daar heeft Xavi veel van opgestoken. Een keertje op de bank zetten, een keertje wisselen om hem bewust te maken van het feit dat hij meer moet leveren en dat hij dat ook kán.”

“Xavi dwingt Frenkie tot nadenken over het spel, dat is voor hem nieuw”, vervolgt De Mos. “Hij wordt geadoreerd bij Ajax, hij wordt geadoreerd door de Nederlandse pers en hij is ook één van de favorieten van Xavi, maar hij wil hem simpelweg dwingen tot meer constante prestaties. In alle wedstrijden die er zijn.”

“Dat is goed voor zijn ontwikkeling en daar gaat hij ook goed mee om. Zondag tegen Mallorca vond ik Frenkie al veel beter spelen”, vervolgt De Mos, die verder de vraag krijgt of Ronald Koeman het net zo goed had kunnen doen als Xavi, als hij niet was ontslagen door de club? “Het is politiek. Ik zie wel dingen die beter gaan onder Xavi, maar Xavi heeft er betere spelers bij gekregen. Hij heeft ook fases gehad dat hij er twee, drie achter elkaar verloor.”

“Hij moet aanpoten om die tweede plaats veilig te stellen. Maar uiteindelijk heeft het allemaal te maken met politiek. Ik heb het zelf meegemaakt bij Sporting Gijon, je word aangesteld door de voorzitter, maar als die vertrekt neemt de volgende zijn eigen trainer mee”, weet De Mos tot slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *