Gamblingreport

Al het nieuws rondom Online Gokken, Voetbalweddenschappen, en Casino

Dirk Kuyt maakt zich zorgen om Feyenoord-fans in ‘agressief’ Marseille

Vanavond speel Feyenoord tegen Olympique Marseille voor een plek in de finale van de Conference League. Gisteren waren er al wat knokpartijen tussen beide groepen supporters en Dirk Kuyt houdt zijn hart vast. De aanvaller heeft geen goede herinneringen aan Marseille.

“Ik heb een paar keer in Marseille gespeeld, met Liverpool”, begint Kuyt in gesprek met RTL Nieuws. “Daar is het ook een heksenketel, maar op een andere manier dan we vorige week in Rotterdam hebben gezien. Vijandiger, vrees ik. Ik maak me daarom zorgen om de Feyenoord-supporters die daar al zijn en nog onderweg zijn. Ik hoop dat ze op een goede manier begeleid worden en dat ze op een veilige manier naar de wedstrijd en na afloop weer naar huis kunnen.”

Ondanks een opgerichte fanzone aan het strand vonden er al meerdere clashes plaats met Marseille-fans. Een deel van die laatstgenoemde groep is zelfs bewapend met machetes. “Er gebeuren dingen in Marseille die je liever niet ziet in het voetbal. Toen ik daar met Liverpool was, ging het er heftig aan toe.”

Kuyt benoemt het als ‘een agressieve sfeer’. “Ik vind dat wel spannend. Je hoopt natuurlijk dat het een geweldige voetbalherinnering wordt, met uiteindelijk weer succes voor Feyenoord.” Al heeft Het Legioen zelf, mede door Rome-uit, natuurlijk ook geen hele beste reputatie. “Helaas hebben we dat in Nederland nog niet goed onder controle. Dan bedoel ik: dat fans van verschillende clubs zonder problemen door elkaar kunnen lopen, voor en na de wedstrijd. In Engeland lukt dat wel. Daar mengen Liverpool-fans zich vooraf gewoon met Everton-supporters.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *